Certificeringen

SIGHT staat borg voor een hoge werkstandaard. Dat beweren we niet alleen, maar dat tonen we aan met een groot aantal certificeringen. Zo weten opdrachtgevers en medewerkers dat SIGHT hun vertrouwen waard is. We spannen ons in om de felbegeerde titel ‘Beste werkgever van Nederland’ te mogen dragen.

Veiligheidsladder trede 3
Wij zijn bijzonder trots op het behalen van de veiligheidsladder trede 3, zeker nu de markt er meer om vraagt en we nu aantoonbaar op veiligheid gecertificeerd zijn. Al lange tijd leggen we de nadruk op veiligheid en gezondheid bij de uitvoering van de projecten. Het is uitermate belangrijk dat iedereen die betrokken is bij deze uitvoering gezond en veilig zijn/haar werkzaamheden kan uitvoeren.

Lees verder

Het veilig werken gaat veel verder dan alleen afvinken van veilige machines of werkplek, hier gaat het om houding en gedrag om veilig te willen werken. We zijn trots op onze betrokken medewerkers die ons geholpen hebben om het certificaat te behalen en te behouden door hun dagelijkse houding en gedrag.

De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De Veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De Veiligheidsladder is de basis van een certificatiesysteem voor verschillende sectoren. (bron: Veiligheidsladder NEN)

Overig
Om onze klanten op alle niveaus te kunnen bedienen hebben wij onze medewerkers breed gecertificeerd. Denk hierbij aan certificeringen op het gebied van werken op veiligheidslocaties of kwetsbare natuurgebieden. Zo zijn diverse medewerkers gecertificeerd voor Wet Natuurbescherming bestendig beheer niveau 1,2 en 3. Ook voor het uitvoeren van specialistisch boomonderhoud hebben wij European Tree Workers en een European Tree Technician in eigen dienst.

Daarnaast is SIGHT Landscaping een erkend leerbedrijf met meerdere praktijkopleiders aangesloten bij SBB en ECABO.