Onkruidbestrijding

Dagelijks lopen, fietsen of rijden we vele kilometers over diverse typen verhardingen. Naast de functionele functie is het in de meeste gevallen ook belangrijk dat de verharding er representatief uitziet. Onkruid op verharding is echter voor beide functies een bedreiging.

SIGHT Landscaping heeft jarenlang ervaring in het bestrijden van onkruid. Wij hebben alle methoden hiervoor in huis: chemisch, mechanisch en thermisch. Alles volgens de wettelijke DOB methode (Duurzaam Onkruid Beheer op verhardingen).

Lees verder
Constant zoeken wij naar nieuwe, effici├źntere en duurzamere methoden, maar perfectioneren tegelijkertijd ook de huidige. Per situatie kunnen wij adviseren welke methode, of welke combinatie van methoden, het beste voor u geschikt is.

Natuurlijk ziet het er onverzorgd uit als de bestrating in een straat of rondom een gebouw veel onkruid tussen de voegen heeft. Bovendien zorgt een dergelijk beeld ervoor dat er zwerfvuil en vandalisme wordt aangetrokken. We willen voorkomen dat door het onkruid zich zogenaamde pollen beginnen te vormen. De bestrating wordt door deze pollen opgedrukt waardoor oneffenheden en daardoor onveilige situaties ontstaan. Hierdoor kan (dure) herbestrating nodig zijn.

Dit is allemaal te voorkomen als het onkruid vakkundig bestreden wordt. Onkruidbestrijding kunnen wij op afroep doen. Maar ook op contractbasis afgestemd op het gewenste kwaliteitsbeeld. Daarbij kunnen we het terrein bijvoorbeeld indelen in zones met verschillende onderhoudsniveaus.

Ook om onkruidgroei te verminderen of te voorkomen kunnen wij innovatieve oplossingen voorstellen. Elk project vraagt hierbij een specifieke, deskundige benadering die de specialisten van SIGHT Landscaping u kunnen bieden.