Het laatste nieuws

SIGHT Landscaping staat voor innovatie en we volgen de trends in onze branche op de voet. Regelmatig is er nieuws wat we graag met je delen!

 • Circulaire inzet materiaal

  Waar het kan proberen we materiaal of werkzaamheden van verschillende projecten te combineren of opnieuw te gebruiken. Zo hebben we een gekapte boom verwerkt op onze locatie en als speelboomstam terug gebracht in een nieuw aangelegde binnentuin.

  Op dit project waren we tevens bezig met de aanleg van een daktuin. De aanleg van de binnentuin was al afgerond, op het plaatsen van de speelboomstammen na. De stammen konden niet via de reguliere route geplaatst worden (gang is 90 cm breed). Doordat we voor de daktuin toch een kraan nodig hadden konden de stammen gelijk geplaatst …

  lees meer
 • Adviesgroep Beeldkwaliteit CROW

  Afgelopen periode mocht één van onze collega’s deelnemen in de Adviesgroep Beeldkwaliteit van het CROW. Samen met andere groenprofessionals is nagedacht over de actualisatie van de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte.

  Op donderdag 12 januari mochten we gastheer zijn van de ter visie leggings bijeenkomst. Tijdens de goed bezochte middag werden de belangrijkste wijzigingen doorgenomen en mochten de aanwezigen hun licht laten schijnen over de aanpassingen.

  Enkele wijzigingen ten opzichte van de oude Kwaliteitscatalogus zijn:

  • De beeldmeetlatten zijn gesplitst in …
  lees meer
 • Verminderen zwerfafval en CO2-uitstoot

  Mooi om onderdeel uit te maken van het verminderen van zwerfafval en CO2-uitstoot. Samen met ICT-bedrijf Flexyz en ICT-studenten hebben wij gewerkt aan het slimmer en efficiënter legen van afvalbakken. Door te voorspellen wanneer afvalbakken vol raken en hier een dynamische route op te plannen wordt zwerfafval verminderd, de rijafstand verkort en zo de CO2-uitstoot gereduceerd.

  Lees hier het hele artikel.

  lees meer
 • Meer medewerkers voor de groensector door multidisciplinaire samenwerking

  Op 5 en 6 juli 2021 hebben Urban Green Collective (samenwerking idverde Realisatie B.V., Boogaart Almere B.V. én Sight Landscaping B.V.), TRI groei in groen, Yuverta, Aeres en Tomingroep de intentieverklaring ‘Duurzaam leren en werken in het groen’ getekend. De initiatiefnemers willen ervoor zorgen dat op korte, maar vooral op lange termijn voorzien wordt in de arbeidsbehoefte binnen de groene sector. De groene sector is cruciaal voor een gezonde, veilige leefomgeving en onze natuur én dat raakt ons allemaal.

  Het klimaatakkoord, klimaatadaptatie, de energietransitie en de …

  lees meer
 • Tuin rond paviljoen Food Forum op Floriade Expo opgeleverd

  Wuivende grassen gaan Zuiderzee-sfeer geven aan paviljoen Food Forum

  De tuin van het Flevolandse paviljoen Food Forum is klaar. De bezoekers worden volgend jaar tijdens Floriade Expo 2022 in Almere verwelkomd door een zee van onder andere wuivende grassen en luchtige gipsbloemen: beplanting die verwijst naar het zeeschuim en het wonen onder de zeespiegel. De tuin en de beplanting op en in het pand zijn aangelegd door leden van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en is hun inzending voor Floriade. VHG-voorzitter Egbert Roozen en gedeputeerde …

  lees meer
Terug naar boven