Over Sight

Wij maken de wereld mooier

We hebben passie voor gezond, duurzaam en ecologisch groenbeheer en zijn overtuigd van het positieve effect van groen op ons welzijn. SIGHT Landscaping werkt daarom in heel Nederland aan groenprojecten. Samen met meer dan 250 medewerkers en onze partners maken we op een duurzame manier Nederland groener en mooier. Om nu van te genieten én in de toekomst!

Onze professionals werken aan een mooie groene wereld bij:

 • Bedrijven
 • Scholen en universiteiten
 • Kinderdagverblijven
 • Gemeentes en overheden
 • Parken
 • Evenementen
 • Recreatie
 • Ziekenhuizen en verzorgingstehuizen

Van advies en ontwerp tot onderhoud:

Het fijne aan werken met SIGHT is dat we alles in huis hebben. En dan echt alles.

 • We denken mee in de ontwerpfase, vanaf het allereerste begin.
 • Daarna verzorgen we de aanleg en komt het ontwerp echt tot leven.
 • Vervolgens verzorgen we graag het onderhoud.

Altijd een passend ontwerp:

Wist je dat SIGHT veel ervaring heeft in het maken van passende ontwerpen voor elke omgeving? We ontwerpen voor vele opdrachtgevers, van stadspark tot stationsplein. Van daktuin tot bedrijfstuin. Van revalidatie-tuin tot schoolplein. Zo maken we de wereld mooier! Van klein tot groot, we denken graag mee met onze opdrachtgevers. Houden wel van een uitdaging en voor elk project geven we alles om tot een gaaf eindresultaat te komen. Uiteraard vormen jouw wensen het uitgangspunt. Die komen nog meer tot leven door onze ideeën en kennis hieraan toe te voegen. Onze ontwerpen zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. We houden rekening met het gebruik én onderhoud. Een gerealiseerd, toekomstbestendig groenontwerp waar de gebruikers nog jarenlang plezier van hebben, dat is ons doel!

Onderhoud tot in de puntjes verzorgd:

Je kunt bij ons terecht voor al je groenonderhoud. Wij doen het graag en met veel liefde voor het vak. Van het maaien van gazons, tot het snoeien van heggen en het uitvoeren van boomonderhoud. We zijn bekend met alle kwaliteitslevels van onderhoud en zijn altijd op zoek naar de beste onderhoudsoplossing voor onze opdrachtgevers én de natuur. Het kan zijn dat er zelfs minder onderhoud nodig is door het omvormen van terreinen. Denk bijvoorbeeld aan grasbermen die omgezet worden naar bloemenbermen. Een veel mooiere uitstraling, beter voor de natuur én minder kostbaar in onderhoud. We adviseren je graag!

We gaan (bijna) elke groene uitdaging aan!

We denken graag met onze opdrachtgevers mee over “groene uitdagingen”. Dat doen we no-nonsense en proactief en altijd samen met jou. Ons uitgangspunt: Oplossingen waar we je écht mee helpen. En kunnen we nog betere of duurzamere oplossingen bedenken? Dan bespreken we dat zeker. We geloven in de uitvoering van ons werk, in de combinatie van ambachtelijke menskracht én efficiënte techniek. We bouwen door op de jarenlange ervaring én passie van onze mensen. En, afspraak is afspraak. Dat werkt wel zo fijn.

Waar we voor staan!

Duurzaam & Verantwoord

SIGHT adviseert met kennis én liefde voor de natuur over het behalen van uw duurzame doelen. Onze ontwerpen richten we zo in dat, binnen uw doelstellingen, de natuur optimaal tot bloei kan komen en ontwerpen tijdsbestendig zijn.  We juichen het toe dat gemeenten, bedrijven en organisaties steeds vaker (ambitieuze) doelen hebben op het gebied van duurzaamheid. Met onze jarenlange ervaring en interne experts zijn we de aangewezen partner voor elke vraag en maken we met enthousiasme ook uw groene omgeving mooier en leefbaarder. Niet alleen voor dit moment, maar juist voor een toekomstbestendige wereld!

We werken circulair 

Om de wereld ook in de toekomst mooi te houden moeten we als mens anders kijken naar de wijze waarop we omgaan met onze ecologische footprint. Afval bestaat niet, maar is een grondstof! Vanuit die visie adviseren we je graag op het gebied van circulariteit. We kijken bijvoorbeeld hoe we bestaande materialen opnieuw kunnen gebruiken en zoeken we met onze ketenpartners naar circulaire oplossingen. Nog belangrijker, we werken samen met ketenpartners om te onderzoeken hoe we kringlopen sluitend kunnen krijgen. Alles voor een toekomst zonder restafval!

Minder Co2, kleinere footprint

Allemaal je verantwoordelijkheid nemen om CO2 uitstoot te verminderen. Vinden we bij SIGHT Landscaping heel belangrijk. Iedereen heeft daar een steentje in bij te dragen. We hebben flinke ambities op dit vlak. Denk aan het verduurzamen van onze inkoop en samen met partners duurzame en innovatieve oplossingen bedenken om onze processen nog duurzamer te maken. Bij SIGHT doen we dat bijvoorbeeld door ons volledige machinepark elektrisch te maken. We zijn dagelijks aan de slag met onze elektrische bosmaaiers, bladblazers en veegwagens. Ook hebben we programma’s die de meest logische routes berekenen voor onze auto’s. Omrijden, en dus extra uitstoot veroorzaken, is er niet meer bij!

Dit zijn slechts voorbeelden van kleine stappen met uiteindelijk een groot effect. Wil je meer weten over onze Co2-besparende maatregelen? Neem contact met ons op! We houden onze uitstoot bij via de officiële CO2 Prestatieladder systematiek. Niet alleen handig voor ons, maar ook voor onze opdrachtgevers. Zij hebben altijd inzicht!

Biodiversiteit van groot belang

Het natuurlijke evenwicht op aarde behouden en de natuur verrijken waar kan. Dat doen we bij SIGHT elke dag, bijvoorbeeld door het vergroten van biodiversiteit. Met biodiversiteit bedoelen we alle levensvormen op aarde. De mens, planten, dieren, schimmels. Alles op de wereld hangt met elkaar samen en is afhankelijk van elkaar voor een gezond evenwicht. Zonder bloemen geen bijen, zonder insecten geen vogels en zonder bomen geen mensen. We denken bij elk project goed na welke kansen er zijn om de natuur te verrijken waar het kan. Dat is heel uiteenlopend. Bijvoorbeeld door het omvormen van gazons naar kruidenrijke, bloeiende bermen.

Terug naar boven